Toen we anderhalf jaar geleden in dit huis kwamen wonen wisten we eigenlijk al dat we op een later tijdstip wilden gaan verbouwen. Het was een mooi huis, maar een aantal dingen waren oud en niet onze smaak. De grootste doorn in ons oog was de keuken. Dat is ook nu het eerste wat we gaan aanpakken, we krijgen een nieuwe mooie keuken!

Wat is er mis met de keuken?

De huidige keuken is een keuken die geplaatst is kort na de bouw in 2001. Het is een hoekkeuken in een vanille kleur met donker granieten werkblad. Dat werkblad is ongeveer het enige wat we wel mooi vinden aan de huidige keuken. Het is echt nog perfect na al die jaren.

De kastdeuren hebben een heleboel groeven en naden die lastig zijn om schoon te houden. Daarbij laat de lamineerlaag los. Verder probleem met de kasten is het feit dat de kasten heel smal zijn en dat vinden we gewoon niet handig want veel past er daardoor niet in.

Verdere problemen met onze huidige keuken zijn de oven die vaak de stop last doorslaan. De losse koelkast is om niet mooi omdat er geen handige ruimte is voor een inbouwkoelkast. Het laatste is dat we de tegels echt heel lelijk vinden en het ook nog eens niet makkelijk schoon te houden is door alle richels.

Onze huidige keuken

Eisenlijstje nieuwe keuken

We hebben voor onze nieuwe keuken een flinke eisenpakket bedacht. Als we het goed aanpakken met een man die heel graag kookt willen gewoon best veel. Ons lijstje voor de nieuwe keuken werd daardoor dus:

 • Veel opbergruimte
 • Strak
 • Makkelijk schoon te houden
 • Goede oven
 • Ruime koelkast en diepvries
 • Granieten aanrechtblad
 • Geen tegels
 • Kokend water kraan

Als je zelf een nieuwe keuken wilt is zo’n lijstje wel heel erg handig, want aan de hand daarvan ga je in een keukenwinkel een ontwerp maken met de onderdelen die jij belangrijk vind. De kleur van de kastjes of het blad is veel minder van belang voor het ontwerp, dus prioriteit leggen bij praktische zaken is handiger.

Maar welke keukenzaak dan?

We hadden bedacht wat we ongeveer willen. De keuken was opgemeten en we weten ons budget. Nu nog bedenken bij welke keukenzaak we onze keuken willen gaan kopen. Om te beginnen zijn we gewoon een aantal winkels binnen gelopen om de sfeer te proeven en te zien wat ze ongeveer in de showroom hadden staan.

Aan de hand daarvan kwam er al een absolute favoriet uit, namelijk Tulp Keukens. Het voelde goed, de mogelijkheden waren goed en de stijl sprak ons aan. Daarbij werd een keuken laten intekenen ons niet opgedrongen kregen we de tijd om na te denken. Toen we uiteindelijk wel gingen intekenen werd er ook heel fijn met ons meegedacht binnen ons budget. Natuurlijk hebben we zelf een keuken getekend en nog een tweede ontwerp laten maken bij een andere winkel, maar we voelden ons hier veruit het prettigst bij. Ook qua kosten zat het allemaal dicht bij elkaar. Oftewel hier gaan wij onze keuken kopen!

Ik vond deze diy voor een zelf een bureau maken op mams at work. Dit of een variatie hiervan zou volgens mij ook geweldig in ons huis staan!

Wat hebben we dan gekozen?

We hebben gekozen voor een parallel keuken met één kant met kasten en de andere een composieten aanrechtblad. Bijzonder, want we waren heel erg overtuigd van graniet. Maar door advies van de medewerker zagen we de voordelen van een composieten aanrechtblad. We wisten eigenlijk niet dat composiet een van de hardste natuurstenen is die er is en dus dat het qua krasvastheid en hoe lang het mooi blijft vergelijkbaar is met graniet. Daarbij is het ook nog eens onderhoudsvriendelijker. We hebben ons zoals gezegd bij verschillende keukenzaken georiënteerd, maar dit composieten aanrechtblad sprak ons erg aan en paste perfect bij onze wens voor een lichte keuken zonder witte kastjes. Ik vind het echt prachtig de combinatie die we hebben gekozen.

Hieronder zie je links het witte composieten aanrechtblad met rechts de blauwgrijze frontjes. Deze zijn trouwens glanzend, maar dat is nauwelijks te fotograferen.

composieten aanrechtblad en kunststof frontjes

Verder hebben we strakke zwarte grepen gekozen en ook veel zwarte apperatuur.

handgrepen nieuwe keuken

De rest van de wensen van onze keuken zijn eigenlijk volledig uitgevoerd. Het wordt een ruime keuken met veel luxe, opbergruimte en fijne apparatuur. Hieronder de foto’s van de tekeningen die we hebben laten maken.

Heb je nou geen budget om je keuken volledig te vernieuwen net zoals wij? Ik vond deze tips om je keuken low budget op te knappen echt heel fijn om te gebruiken.

kastenwand nieuwe keuken

Volgens mij krijgen we echt een prachtige keuken en ik kan niet wachten tot deze er in zit. Maar voordat we zo ver zijn moeten we eerst nog een aannemer regelen en kiezen wat voor vloer we willen.

Ook leuk om te lezen: Toen we 2 jaar geleden twijfelden over verhuizen schreef ik over dat proces.

Heb jij wel eens zelf een keuken laten ontwerpen? Hoe vond je dat?

Ontwerp van onze nieuwe #keuken. Ons #huis en #inrichting wordt steeds mooier na een #verbouwing.

Deze blog is een samenwerking, maar de nieuwe keuken komt er en ook echt bij deze winkel vandaan!

28 reacties

 1. c op juni 28, 2019 om 10:17 am

  Dat ziet er veelbelovend uit! Benieuwd naar het eindresultaat en hoe de service van Tulpkeukens zal bevallen.

 2. Nicole Orriëns op juni 28, 2019 om 10:59 am

  Oh, ik herken de problemen met de keukendeurtjes. Die van ons hebben allemaal vochtschade en er zitten ook lelijke krassen in.

 3. Eva op juni 28, 2019 om 11:53 am

  Klinkt super! Benieuwd, nee superbenieuwd zelfs, naar het resultaat. Ik zou ook best een andere keuken kunnen gebruiken.

  Liefs, Eva
  http://www.notanotherdiva.com

  • Maaike op juni 28, 2019 om 11:54 am

   Ik zal tzt natuurlijk het resultaat showen natuurlijk. Zal nog wel even duren, moeten ook nog een vloer kiezen en een aannemer regelen

 4. kiki hasselton op juni 28, 2019 om 1:41 pm

  ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat. Ik heb helaas een huur appartement, dus bij mij zitten er geen veranderingen aan te komen in de keuken.

  • Maaike op juni 28, 2019 om 3:38 pm

   Nee zonde dan. Ik ben ook echt heel benieuwd naar het resultaat

 5. selflovemilou op juni 28, 2019 om 3:51 pm

  Altijd leuk iets nieuws in huis, zeker zoiets als een keuken. Ben benieuwd hoe het eind resultaat zal worden!

 6. Manon op juni 29, 2019 om 11:29 pm

  Spannend! Ziet er allemaal goed uit!

 7. Merel (Lotus Writings) op juni 30, 2019 om 8:42 am

  Spannend. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Fijn he om dan de boel goed aan te pakken? Hoop dat je straks superveel plezier zal hebben van de keuken!

 8. silkeblogs op juli 1, 2019 om 8:26 am

  Zo spannend! Het gaat echt een prachtige keuken worden =D

 9. lodi op juli 1, 2019 om 10:15 am

  Een leuk en spannend proces, ik weet nog dat toen we de keuken kochten ik echt wel even slapeloze nachten had hoor, pff wat een beslissingen. leuk ook dat je door de kennis van anderen toch kan veranderen in je keus. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden.

 10. Rory op juli 1, 2019 om 10:49 am

  Oh jee. Ik weet het nog heel goed. Die keuken-mensen kunnen echt boefjes zijn. Ze stoppen je vol met koffie en broodjes, maar als je niet – bij je eerste bezoek – de keuken koopt zijn ze ronduit boos. Heel raar. Die werd ‘m niet dus, al was het de laatste keukenzaak op de wereld. Uiteindelijk zijn we vlak over de grens in Duitsland geslaagd. Nette mensen, Deutsche gründlichkeit. En uiteindelijk waren wij een van de 26 nieuwbouwwoningen waarbij er géén problemen met de keuken waren.

  • Maaike op juli 1, 2019 om 10:49 am

   Wow wat een verschil. Zo veel maakt een goede winkel dus uit….

 11. Frederique op juli 1, 2019 om 11:47 am

  Wat ik zelf het belangrijkste vind in een keuken is dat het goed en makkelijk schoon te houden is – en dat er genoeg opbergruimte is. Iets wat ik bij mij niet tevreden over ben maar ja, huurhuis, dan ga je ook niet ingrijpende veranderingen doorvoeren.

 12. Thomas Culinair Foodblog op juli 1, 2019 om 2:56 pm

  Herkenbaar wel, onze keuken voldoet op zich nog wel omdat er niets kapot is. Maar als foodblogger heb ik natuurlijk veel ruimte om te werken nodig, maar ook om spullen op de bergen…. En dat is er te weinig helaas. En dan is de uitstraling natuurlijk ook nog gedateerd… Maarja eerst maar eens sparen of wellicht een opknapbeurt er tussendoor…

 13. Tamara op juli 1, 2019 om 4:59 pm

  Ik ben wel erg benieuwd hoor ik vind een goede keuken altijd erg belangrijk

 14. ingrid op juli 1, 2019 om 7:22 pm

  ik hou ook van strak en lekker veel ruimte. ik ben heel benieuwd m=naar het restluaat

 15. 3lles op juli 1, 2019 om 8:06 pm

  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat! Wij moeten thuis ook maar eens de keuken verbouwen!
  Liefs,
  Elles

  • Maaike op juli 2, 2019 om 9:08 am

   Wel heel gaaf als het af is!

 16. Dhini van Heeren op juli 2, 2019 om 10:38 pm

  Wij willen ook onze huis hier en daar wat veranderen. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat

  https://dhini.nl

 17. […] Lees ook: verbouwing van de keuken […]

 18. […] zomer heb ik 2 blogs geschreven over onze verbouwplannen. Een blog over de plannen voor de keuken en een blog over wat we met de badkamer willen gaan doen. Een deel van deze verbouwing gaan we nog […]

 19. De keukentrends van 2020 - Jouvence op oktober 30, 2019 om 4:42 pm

  […] Heb jij al zin gekregen om je keuken te verbouwen? […]

 20. […] ook artikelen over opvoeding bijvoorbeeld over het kiezen van een basisschool, verhalen over onze verbouwing of verschillende duurzame […]

 21. De keukentrends van 2020 – jouvence.nl op april 22, 2020 om 1:02 pm

  […] Heb jij al zin gekregen om je keuken te verbouwen? […]

Laat een reactie achter