Draagdinsdag, een tag die bedacht is door Mary-Lou. Oftewel een tag over het dragen van je baby in een doek of drager. Ik heb het ontzettend veel gedaan en nog steeds regelmatig, hoewel ik het de laatste tijd minder doe. Moet ik toch weer gaan oppakken want het is zo fijn. Ik werd door Charlotte getagd voor deze draagdinsdag tag. Ik schreef al eens eerder over dragen, maar lees je toch ook mee naar mijn antwoorden?

Knopen of klikken?

Op dit moment vooral klikken, ik draag meestal korte stukken en dan is een drager makkelijker. Het eerste jaar juist vooral knopen, comfortabeler, makkelijk aan te passen aan je kindje en veel verschillende mogelijkheden qua dragen.

Buik of rugdragen?

Op dit moment rug. Ruub is echt te zwaar voor mijn buik inmiddels. Maar ook weer, kleine baby’s juist niet, doe dan juist maar op mijn buik. Dan zijn ze nog veel te kwetsbaar om niet te zien, op mijn rug te tillen en alles. Oftewel ook dit veranderd bij mij met de tijd.

Nieuw of tweedehands?

Op dit moment is alles wat ik heb liggen nieuw gekocht door ons. Ergens wel een beetje toeval, want tweedehands was prima geweest, maar het kwam zo uit.

YouTube of draagconsult?

Ik heb nog nooit een officieel draagconsult gehad. Wel van een forum een aantal draagmeets met ervaren draagsters, een consulent er tussen en ook hier in de buurt is een kennis van me draagconsulent. Ik heb dus regelmatig tips en hulp gehad en dat is wel ontzettend fijn. Sommige dingen leer je niet door een filmpje te kijken, liefst van wrap you in love. Toch is dat ook handig soms, zeker als je gewoon een keer een andere knoop wil proberen.

Wat is je favoriete draagmiddel?

Op dit moment de tula toddler. Ik vind hem fijn en comfortabel dragen. Mijn absoluut favoriete doek is degene die ik kreeg bij de geboorte van Ruub, oscha starry night midnight.

Wat is je favoriete knoop?

De knoop die ik bij kleine baby’s het meest gebruik is de fwcc. Op mijn rug blijf ik de ruck snel en makkelijk vinden, maar de double hammock fijner als je lang gaat dragen. Oftewel ik kan niet kiezen.

Wat is je favoriete accessoire?

Een speelketting van siliconen. Ik heb ze zelf gemaakt en ze zijn zo fijn om te gebruiken. Iets om mee te spelen of op te kauwen! 

Wat is je favoriete (web)shop?

Ik heb niet echt een favoriet, maar vind dragen enzo wel fijn. Zowel mijn tula als de oscha kocht ik trouwens direct bij hen, in geval van de tula vooral vanwege de print die we graag wilden.

Wat is je favoriete draagterm?

Pfoeh, geen idee denk eigenlijk. Ik ben wel fan van een draagmeet, dus die dan maar.

Wat ik nog graag wil kopen:

Op dit moment niet zo veel. Ik mis wel met dit weer een draagjas, maar die is ook moeilijk te krijgen in mijn maat. Dus als ik die vind die ook geschikt is voor rugdragen die dus.

Wat ik nog graag wil doen:

Meer dragen! Ik pak zo vaak de buggy uit gewoonte de laatste tijd en eigenlijk vind ik dat zonde, want dragen is zo fijn!

Wat ik nog graag wil zien:

Uhm geen idee, mooie foto’s van Ruub in een draagdoek zou ik wel leuk vinden. De meeste draagfoto’s die ik heb zijn met Cas valt me op.

Wat ik nog graag wil zeggen:

Probeer dragen eens! Het is soms zo veel makkelijker en relaxter als een kinderwagen en ook echt niet moeilijk. Neem wel een ergonomische drager, maar verder is het echt goed te doen! Ik hou van dragen!

Ik tag Minke en Janske om deze draagdinsdag tag ook in te vullen!

Hebben jullie je kindje wel eens zo gedragen?

 

20 reacties

 1. Malou Rouwhof-Beld op december 12, 2017 om 11:09 am

  Ooh wat een leuke tag! Mijn kinderen willen helaas niet meer gedragen worden, maar ik vond het altijd heerlijk om te doen.

 2. janske op december 12, 2017 om 2:24 pm

  Bedankt voor het taggen! 🙂

 3. Wendy op december 13, 2017 om 2:13 pm

  Oh god, ja ik heb met dat dragen echt iets niet goed gedaan, hahaha. Ik vond en vind het bij alletwee mijn meiden echt niet fijn :-/ Het zit gewoon nooit lekken op de een of andere manier heb ik altijd het gevoel alsof ik te klein ben voor buikdragen, haha- maar echt. Ik heb klik en knoopzakken maar zal me er toch nog maar eens een keer in gaan verdiepen want het lijkt me zo handig! Thanx voor jouw tips!

  • Maaike op december 13, 2017 om 6:49 pm

   Ik zou echt een consult doen zo te horen. Of even met iemand met ervaring samen doen! Als je tips wilt of leuke en goede consulenten uit mijn kring wilt weten hoor ik het wel!

 4. Rory op december 17, 2017 om 3:56 pm

  Ik heb er eigenlijk nooit wat mee gedaan. Destijds niet omdat ik al zo ontzettend met mijn pasgeboren baby bezig was, dat ik dragen niet als optie zag. Klinkt niet zo aardig, maar was mijn gevoel destijds. Daarbij wandelde ik hele uren buiten in een hele fijne kinderwagen. Ik heb het gewoon nooit gemist. Totdat ik bij een bezoek aan Stokke op de Negenmaandenbeurs een drager mocht passen, met een babypop erin. Gek genoeg moest ik toen toch even slikken. Dat ik dat nooit had gedaan…

  • Maaike op december 17, 2017 om 4:06 pm

   Grappig is dat, dat als je het probeert het ineens heel anders voelt. Ik kan me je gevoel ook wel voorstellen. Ik heb soms ook zoiets van, ik pak de buggy wel, hij zit al genoeg aan je vast geplakt.

 5. Babs op december 17, 2017 om 4:05 pm

  Ik heb het vaak geprobeerd maar het was echt mijn ding niet. Ik vond de wandelwagen heel fijn en had dus niet het gevoel dat ik wat miste. Al moet ik bekennen dat ik wel opkijk naar vrouwen die het wel prettig vinden zo

  • Maaike op december 17, 2017 om 4:06 pm

   Aan de andere kant, als het je ding niet is, prima toch, het hoeft toch niet ook?

 6. MamaPlaneet op december 17, 2017 om 10:50 pm

  Mooi die paarse doek. Prachtig! Ik had een paarse ringsling. Helaas zijn mijn meiden tegenwoordig echt te groot en vooral te zwaar om nog te dragen. Mijn rug trekt dat niet meer.

  • Maaike op december 18, 2017 om 6:55 am

   Mooi hè die doek. Was een geleende, maar hij was zo mooi en fijn.

 7. Nicole Orriëns op december 18, 2017 om 6:59 am

  Klikken is wel een stukje makkelijker en sneller. Maar knopen is soms uiteindelijk comfortabeler is mijn ervaring.

  • Maaike op december 18, 2017 om 7:00 am

   Ja dat is precies waarom ik eerst meer knoopte en nu meer klikte. Ik draag gewoon minder lang achter elkaar.

 8. Nathalie - Volgmama.nl op december 18, 2017 om 10:44 am

  Leuke tag! Ik vond het knopen met een peuter best lastig en was daarom ook erg blij met mijn Mucibi. Ze past er nu nog steeds in maar het is wel zwaar met 12 kilo extra bagage.

  • Maaike op december 18, 2017 om 3:07 pm

   Ja het wordt steeds zwaarder, op mijn buik vind ik het ook echt niet meer te doen.

 9. Daniëlla op december 18, 2017 om 2:28 pm

  Ik heb een ergonomische draagzak maar draag mijn dochtertje zelden. Ten eerste omdat ze het tot ongeveer 2 maanden geleden helemaal niks vond, en ten tweede omdat ik de kinderwagen gewoon makkelijker vind. Ieder z’n meug, zullen we maar zeggen.

  • Maaike op december 18, 2017 om 3:07 pm

   Ja prima toch als dit beter werkt voor jullie!

 10. MamaMinke op december 18, 2017 om 7:04 pm

  Leuk om te lezen! En bedankt voor de tag. Hij komt bij mij morgen online.

  • Maaike op december 18, 2017 om 7:50 pm

   Ik ben benieuwd!

 11. Judith op december 19, 2017 om 12:59 pm

  Ik had altijd een draagdoek, maar geen idee van al die verschillende knopen en de hele lifestyle erachter

 12. Daisy op december 19, 2017 om 1:15 pm

  Leuke tag! Ik heb mijn dochtertje ook gedragen… In een doek en in een ringsling. Als ik toen had geweten wat ik nu weet had ik direct voor een tula gekozen, maar daar werd ik pas verliefd op toen Emma te groot was om echt te dragen 😀

Laat een reactie achter