Een tijdje geleden kwam ik op twitter een idee tegen wat ik al een tijd wilde uitproberen, namelijk drakenpannenkoeken. Kijk hieronder maar wat ik zag.

In de reacties er onder stond ook het recept (200 gram spinazie, half pak pannenkoekenmeel en 2 eieren). Ik heb het iets aangepast, want ik had geen pannenkoekenmeel in huis, maar de basis is hetzelfde. Lees hieronder mijn recept voor drakenpannenkoeken.

Benodigdheden drakenpannenkoeken

 • 200 gram volkoren meel
 • 2 eieren
 • 400 ml melk
 • snuf zout
 • 150 gram verse, gewassen spinazie.
 • boter of olie om in te bakken.

Wat moet je doen?

 • Doe het meel met de helft van de melk , het zout en een ei in een beslagkom. Meng dit met de staafmixer of garde tot een glad beslag.
 • Doe de verse spinazie in de kom erbij en samen met de rst van de melk en het overgebleven ei. Mix dit met de staafmixer tot een glad beslag. Doe het zo dat je echt geen stukjes spinazie meer ziet, want dat ga je proeven in de structuur. Zoals je hieronder ziet wordt het wat schuimig door de staatmixer, maar dat maakt niet uit.
beslag drakenpannenkoek
 • Bak de drakenpannenkoeken zoals je gewend bent met normale pannenkoeken. Dus beetje olie of boter in een hete koekenpan, soeplepel beslag in de pan, paar minuutjes geduld tot de bovenkant droog wordt, pannenkoek omdraaien en nog een minuutje bakken. Klaar is je drakenpannenkoek!
 • Waar je op moet letten is dat de drakenpannenkoeken iets sneller scheuren als normale pannenkoeken dus dat je voorzichtig moet zijn met omkeren.
drakenpannenkoek in de pan

Eet smakelijk!

Lees ook: het perfecte gepocheerde ei of een gezonde brownie met zoete aardappel

Wat vonden wij van een drakenpannenkoek?

Cas is een ontzettend moeilijke eter. Hij eet bijna geen groente en proeft moeizaam. Ik vond dit wel een experiment waard, want pannenkoeken eet hij wel graag. Hij wilde graag helpen in de keuken dus hij zag dat er spinazie in de drakenpannenkoeken ging, maar dat belemmerde hem gelukkig niet om te proeven. Sterker nog, hij at 2 1/2 pannenkoek, weliswaar met stroop of suiker, maar goed, ook spinazie dus. Ook Ruub vond ze erg lekker, maar eigenlijk had ik dat niet anders verwacht.

Cas eet een drakenpannenkoek

Ik heb zelf een klein mislukt stukje met een beetje ahornsiroop op en ik vond ze ook prima smaken. Iets minder vast van structuur als een gewone pannenkoek en een heel licht “groen” smaakje, maar zeker lekker.

We hebben afgesproken dat we ook gele zonnepannenkoeken en rode kabouterpannenkoeken gaan proberen te maken!

Gezonde drakenpannenkoeken met spinazie. Mijn moeilijke eter vindt ze heerlijk.

1 reactie

 1. […] lekkere recepten: drakenpannenkoeken, een gezonde milkshake of gezonde […]

Laat een reactie achter