Eind deze week is het al zo ver, de kerstvakantie begint. Maar eerst is het dan nog tijd voor op school een feestelijk kerstontbijt of kerstdiner. 

Op de school waar Cas zit wijken ze enigszins af van de traditie. Ze hebben op dinsdagavond een lichtjestocht door de wijk waarin het kerstverhaal verteld wordt. Daarnaast is er vrijdag een kerstontbijt waarbij je een bordje maakt voor een klasgenoot. Iets andere ideetjes, maar omdat ik als leerkracht altijd best veel ouders zag stressen voor het kerstdiner heb ik ook hiervoor een aantal ideeën verzameld. 

Kerstontbijt

Voor het kerstontbijt ben ik geneigd om redelijk traditioneel te kiezen. Een lekker broodje met beleg, misschien pannenkoekjes of een croissantje of iets dergelijks. Maar ik zag ook erg leuke sneeuwpoppen van eitjes die natuurlijk ook geweldig zijn voor een kerstontbijt. Dit idee komt van mams at work en er staan echt 30 leuke en niet al te bewerkelijke ideetjes tussen.

Ook de kiwi kerstboom vind ik echt ontzettend leuk en een goed idee!

Marjoya had ook een hoop leuke ideetjes, voornamelijk voor het kerstdiner, maar ik vind de zelfgemaakte danoontjes in een potje ook wel heel erg geschikt voor het ontbijt. Kijk nou hoe leuk ze er uit zien!

Ook de kerstman cupcakes van tips voor jou vind ik erg leuk voor een kerstontbijt.

Ik heb het idee als ik een paar van dit soort ideetjes verzamel ik een mooi bordje kan maken voor een klasgenoot van Cas wat er ook geweldig feestelijk uit ziet. Ik kwam bij minimixtape ook hele leuke menukaarten tegen waarmee ik een mooi bordje helemaal af maak. 

Kerstdiner

In mijn zoektocht naar  leuke ideetjes voor het kerstontbijt kwam ik ook een heleboel geweldige ideetjes tegen voor het kerstdiner op school. Ze zijn te leuk om niet te delen dus dat doe ik gewoon. Wie weet heeft iemand er iets aan.

Als eerste de mini saucijzenbroodjes van Mizflurry. Ik vind ze zo leuk omdat ze wel zelfgemaakt zijn, maar ook iets kerstigs hebben met de ster. En het is nog erg lekker ook denk ik. 

Ook Minke maakt hapjes met bladerdeeg, maar dan weer net andere. Zij gebruikt uitstekers in de vorm van een kerstboom en  vult de hapjes met jam, appel en kaneel en ham en kaas. Lekkere smaken voor kinderen denk ik. De stervormige kaas, worst en komkommer, maken het trouwens extra feestelijk.

Mama’s liefste heeft een heleboel ideetjes van pinterest verzameld, maar ik vond haar kaarsjes van kaas met een zilveruitje en komkommer toch wel erg leuk. Vooral ook omdat ik die niet overal zie. 

De laatste tip die ik wil geven bij een andere blogger is veusteveul. Sowieso worden door Maureen geweldige bentoboxen gemaakt, maar dat is ook te zien in haar kersthapjes. Als je de bentoboxen van Maureen wilt bekijken raad ik je aan even op haar instagram te kijken overigens. De kersthapjes zijn gewoon ontzettend mooi en creatief en dat maakt het een goede inspiratie. Ik vind deze kerstboom er zo mooi uit zien. 

Als laatste nog een zoete tip die ook nog eens verspilling tegen gaat. Op (th)athomepage staat een recept om van overgebleven chocoladeletters een kersttraktatie te maken. Verschillende opties overigens, maar de lolly’s lijken me erg leuk voor kinderen. Kan trouwens ook gewoon met een reep chocolade…

3 reacties

  1. dagelijksedingetjes70 op december 19, 2018 om 10:32 am

    Ziet er echt super mooi en lekker uit!

  2. Anniek - minimixtape.nl op december 20, 2018 om 11:25 am

    Wat ontzettend leuk dat je mijn printable menukaarten noemt! Dankjewel daarvoor! Leuk artikel en wat ziet het er allemaal lekker uit. Ik zal ‘m even bewaren op Pinterest 🙂

  3. Bijna... bijna is het kerst! - Veusteveul.nl op december 23, 2018 om 6:00 am

    […] ook niet op een leuke “monkey platter” of gewoon als een leuk hapje op tafel. Op Maaikeschrijftop.nl staat een verzameling van leuke en lekkere […]

Laat een reactie achter