Ik werd getagd door Merel van Lotus writings om de 25 food vragen tag in te vullen. Een erg leuke tag, zeker omdat ik op dit moment ontzettend veel met (gezonde) voeding bezig ben. Dan is juist wat luchtiger geklets over eten ook wel eens leuk.

Oorspronkelijk komt de 25 food vragen tag overigens van Pauline. Vergeet je haar (en mij) niet te taggen als je hem over neemt? Ik tag overigens Rob en Amy om deze tag ook in te vullen.

Wat is je favoriete ontbijt?

Mijn echt favoriete ontbijt eet ik niet heel vaak. Dat is namelijk een luxe ontbijt met verse broodjes, croissantjes, verse jus d’orange, een zacht gekookt eitje, lekkere vleeswaren en kaas. Oftewel heel uitgebreid ontbijt. Voor doordeweekse ochtenden vind ik overgens kwark met noten en kaneel ook erg lekker en dat eet ik wel vrijwel dagelijks.

Hoe drink jij je koffie?

Het liefst drink ik een cappuccino met een half schepje suiker. Maar goede koffie met een beetje melk en dat halve schepje suiker is ook goed hoor. Ik moet in ieder geval niks hebben van al die gekke toppings en smaken. Ik wil gewoon koffie. Thuis zetten we dat ook met een cafetiere en we malen zelf onze bonen. Oftewel ik ben redelijk kritisch qua koffie.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Pfoeh, moeilijke vraag. Ik vind rosbief of carpaccio erg lekker, ook op een broodje. Maar een broodje met goede kaas of een gekookt eitje, plakje ham en een beetje zout vind ik ook heerlijk.

Soep of salade?

Absoluut salade! Ik vind soep vaak wel even lekker, maar ik heb er ook snel genoeg van. De soepen die ik graag eet zijn ook allemaal zelfgemaakt. Salades is tegenwoordig mijn standaard lunch. Ik varieer er ontzettend mee, maar eigenlijk eet ik dus dagelijks een salade. Ook maaltijdsalades vind ik best lekker als avondeten, maar dan moet het wel meer vullend zijn. Sowieso zijn mijn salades allemaal ook met allerlei vullingen als vlees, kaas, ei, noten en dus gevarieerd. Een voorbeeld er van vind je hier. Ook mijn instagram staat vol met salades die ik maak.

Wat is je favoriete kookboek?

Ik denk dat dat een klassieker blijft. Het kook ook kookboek. Een heerlijk dik boek met allerlei recepten. Het is eigenlijk een basiskookboek wat heel handig is om in de keuken te hebben staan.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

In eerste instantie zou ik snel voor nooit meer hartig kiezen, maar nee, ik ga voor nooit meer zoet. Ik vind zoet echt heel lekker (chocola!), maar ik eet veel meer hartig, ook qua snacks. Nu met diabetes erbij is dat ook vele mate beter voor me en dus alleen maar makkelijker snacken.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Absoluut Italiaans. Daar vind ik echt heel erg veel lekker, goede pasta, verse groente, lekkere kruiden. Pizza’s zijn lekker, ze hebben heerlijk ijs. Oh lekkere kazen en wijn. Ja doe maar Italiaans!

Wat is je favo foodfilm?

Chocolat denk ik, maar eigenlijk kijk ik te weinig films.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Chocola vrees ik. Soms zo ongelooflijk lekker.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Pfoeh geen idee eigenlijk. Ik doe maar wat.

Thuis koken of uit eten gaan?

Thuis koken en soms uit eten.

High end of Low profile?

Meestal als ik uit eten ga ga ik ergens er tussen in. Ik hou van bijzonder eten en uitgebreid tafelen, dan zit je snel redelijk high end.

Wat is je lievelings restaurant?

Ik ben er slechts 1 keer geweest, maar ik vond afgelopen najaar eten in Ratatouille in Harderwijk echt helemaal geweldig! Geweldig goede wijnen, heerlijk eten en alles paste perfect bij elkaar.

Boodschappen doe ik bij…

Jumbo, Albert Heijn, soms komt Picnic aan huis en de markt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Hoe moet ik dat ooit bedenken. Ik heb zo veel ontzettend lekkere dingen gegeten in mijn leven. Ik denk dat het diner op onze bruiloft in aanmerking kwam, maar ook gerechten die M voor me heeft gemaakt. Wel vaak met goed en lekker vlees trouwens.

Wat is je favo cocktail?

Ik drink zelden cocktails. Als ik dan iets moet noemen ga ik wel voor gin tonic. Die heb ik in Leuven op een paar weken geleden en was erg lekker.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Ik ga voor Heston, maar eigenlijk vind ik het wel wat jammer dat hij dan niet voor me kookt. Dat vind ik stiekem veel interessanter.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mijn man die vaak kookt. Maar qua producten, goede olijfolie, witte wijnazijn, kruiden en zout.

Mijn favo snack is…

Ik denk toch een kaasplankje. Ik vind kaas echt zo ongelooflijk lekker. Leuk detail is trouwens dat Ruub dit ook erg graag mee eet inclusief de pittige kazen die niet bepaald kindvriendelijk zijn.

Wat zit er op jouw pizza?

Meestal salami, soms ham en rucola of veel kaas.

Wat lust je echt niet?

Alles uit de zee of ander water. Ik vind het mateloos irritant, maar ik lust echt geen vis of schaal- en schelpdieren. Het enige wat ik nog wel weg krijg is gerookte zalm. Ik vind het echt heel irritant, maar het is wel hoe het is.

Mijn favoriete foodblog is…

Uit Pauline’s keuken denk ik. Ik wissel nogal.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Pfoeh, is zwezerik eten gek?

Wat staat er op je food bucket list?

Een keer moleculair eten, meer sterrenrestaurants uit eten. Jaarlijks een luxe etentje met M. Meer lekkere en gezonde recepten uitschrijven.

Ik kan niet leven zonder…

Water….(en gevarieerde voeding)

Wat is jouw favoriete gerecht? Of je favoriete snack?

2 reacties

  1. 25 food vragen tag - Jouvence op maart 23, 2019 om 7:03 am

    […] werd ik getagd door Maaike van Maaike schrijft op om de 25 food vragen tag in te vullen. Als groot liefhebber van eten #nevernoteating zeg ik daar […]

  2. […] dat blijf ik ook erg leuk vinden! De laatste die ik invulde is alweer een tijdje geleden en was de 25 foodvragen tag. Erg leuk, maar nu wil ik een tag die perfect past bij waar ik mee bezig ben, namelijk gezond leven […]

Laat een reactie achter